Zümrüt Çiçek Mobil Uygulamasını İndirin

Bize Ulaşın : 0312 362 3570 / Whatsapp Hattı : 0532 422 5713

Çiçek Bakımları

Çiçek Bakımı
Çiçekler hayatımızın her alanına dahil olan kıymetli canlı toprakta yetişen misafirlerimizdir. iyi bir ortamda bazen çiceklerle dekorasyonumuzu tamamlaması için özen gösteririz, bazen ortamda yeşillilğin hükmettiği nefes alan bir canlı olması için satın alır veya yetiştiririz. Bazen de çiceklerimiz sevdiklerimiz tarafından özel günlerde veya sadece bizi mutlu etmek ve motivasyonumuzu arttırmak için gönderilirler.

Evlerimizin ve işyerlerimizin en kıymetli misafirleri çiçeklerdir. çicekler sevdiklerimiz tarafından bize gönderilir, ZÜMRÜT ÇİÇEK EVİ olarak biz de onları özenle seçer ve en ucuz çiçek şiparişi olarak yeni yuvalarına göndeririz. Ne kadar iyi ve doğru bakarsak yerlerine o kadar alışır, güzelliklerini sergilerler. Bu sayfadan yaşam alanlarımıza hayat veren salon çiçeklerinin bakımı hakkında temel bilgileri edinebilirsiniz.

Orkide Bakımı


- Orkideleri aşırı derecede güneş ışığına maruz kalmayacak şekilde ancak aydınlık bir yerde tutun.
- Orkidemizin ışık ihtiyacı yalnızca gövdesi ve yaprakları için geçerli değil, Orkidemizin kökleride ışığa ihtiyaç duyar bu sebeple şeffaf(içi görülebilir) saksı kullanılmalıdır ve ihtiyaç olmadıkça saksısı değiştirilmemelidir. Saksısı küçük olmalıdır.
- Toprağı ağaç kabuğundan oluşan özel bir karışım olmalıdır. Sıradan bitki toprağıyla yetiştirilmesi mümkün değildir. Toprak değişimi yapacağınız zaman özel orkide toprağı (ağaç kabuğu) almalısınız.
- Sulama işlemi orkidenin toprağı tam kurumadan yapılmalı fakat çok sık sık sulama yapılmamalıdır. Sulama yapacağınız zaman yapraklara ve çiçeklere su gelmemelidir. Bunun sebebi orkidenizde su lekeleri oluşmaması içindir.
- Orkidenin bulunduğu ortam için ideal hava sıcaklığı (13-30) derece arasında olmalıdır aksi takdirde çiçeklerini erken döküp, yapraklarının sararmasına sebebiyet verebilir.  Cam kenarında hava akımından gerekir. Orkidelerimizi cereyanda burakmayalım.

Spatifilyum (Barış Çiçeği) Bakımı


- Spatifilyum da her çiçek gibi aydınlık ortamı sevsede direkt güneş ışığını maruz kalmamalıdır. Aydınlık ortamda ve temiz havada daha hızlı gelişir ve büyürler. Yaprakları güneşe doğru dönebilir bundan ötürü ara sıra yönünün dairesel hareketlerle çevirmemiz gerekir.
- Spatifilyum için ideal yaşam alanında sıcaklık (11-28) derece arasında olmalıdır.
- Bitkinin sulama işlemi hafta bir kere yapılmlalıdır. (NOT: Havalar ısındıkça toprağın kurumasına bağlı olarak sulama sıklığı değişebilir. Toprağının kurumamasına özen gösterilmelidir.)
- Eğer sulamada musluk suyu kullanacaksanız 2 gün oda sıcaklığında dinlendirilmiş su kullanılması gerekmektedir.
- Bitkinizi sularken püskürtme yöntemini kullanıp, yaprakları da nemlendirmelidir. Bu yöntem bitkilerinize zarar vermeyeceği gibi aksine onların yaprak ve çiçek gelişimine fayda sağladığı görülmüştür.
- Saksı değişimi çiçeğin gelişimine bağlı olarak 2-3 senede bir, ilkbahar aylarında itinayla yapılabilir.
- Bol Mineralli topraklar tercih edilmelidir.


Difenbahya Bakımı


- Difenbahya da orkide ve Spatifilyum gibi direkt güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Direkt güneş ışığına maruz kalamsı durumunda yaprakları bozulabilir.
- Çiçeğin sulama işlemi düzenli birşekilde ve toprağın her tarafına eşit gelecek şekilde ve ölçülü olarak yapılmalıdır. dağılacak şekilde yapılmalıdır.
- Sulama yazları havalar ısındığında haftada 2’ye çıkarılabilir. Kış aylarında haftada 1 gün sulama yeterlidir.
- Difenbahya tropikal bir bitkidir. Bu yüzden uygun ortam sıcaklığı en az 10-12 derece arasında olmalıdır.
- Hava akımı bitki için çok tehlikelidir. Bu sebeple kapı önlerinde ya da açık tutulan pencerelerin önlerinde bulundurulması önerilmez.
- Gevşek yapılı ve hava gözenekleri bol olan topraklardan hoşlanır. Saksı değişimi ve çoğaltma için ilkbahar uygundur


Yucca Bakımı


- Yucca bitkisi güneşi çok seven bir canlı bir bitkidir. Saksı çiçeklerine oranla güneşe olan ihtiyacı oldukça fazladır ve fazla güneş alamaz ise yaprakları çürüyebilir.
- Güneş ışığını direkt olarak almayı sevmez. Yaprakları güneş yönüne doğru uzar. Bundan dolayı düzenli olarak aralıklarla yönün değiştirilmesi gerekmektedir.
- Düzenli sulanması gereken bitkilerdendir. Belirli aralıklar ile haftada 2 gün sulanmaladır. kış aylarında ise haftada 1 gün sulama yeterli olacaktır. 
- Kış aylarında yapılan sulama işlemi için  oda sıcaklığında bekletilmiş su kullanımıdır.
- Yucca soğuğu sevmeyen bitkilerdedir. Kış aylarında bulunduğu yerin sıcaklığının 15 dereceden düşük olmaması gerekmektedir.
- Toprak ve Saksı değişimi ilkbahar aylarında yıllık olarak yapılmalıdır.


Bonsai Bakımı


- Bonsai çiçeği veya Bonsai Ağacı  çok hassas bir bitki olmak ile birlikte bakımının da hasas ortamlarda yapılması gerekmektedir. 
- Sulama işlemi yapılırken toprak nem oranı çok önemli olup çok nemli olması durumunda sulama yapılmamasına dikka edilmelidir. Sulama işlemi sıcak havalarda gün aşırı, soğuk kış aylarında ise 3 günde bir defa yapılmalıdır.
- Sulama yapılırken dikkatli ve yavaş olmalısınız. Toprağın suyu çekmesine dikkat ve özen gösterilmelidir.
- Bakım yapılırken ortam sıcaklığının 12-13 derece arasında olmasına dikkat edilmelidir. Daha düşük sıcaklıklarda bitkinin formunu bozabilir.
- Bitkinin yerleştirildiği ortamın günün belli zamanlarında aydınlık, belirli zamanlarında ise karanlık olacak bir yer olmasına dikkat edilmelidir.
- 2-3 yılda bir toprak değişimi yapılmalıdır.


Antoryum Bakımı


- Antoryum bitkisi için çok azda olsa güneş görmesi yeterlidir. Hiç güneş görmediği zaman çiçek açamaz.
- Zengin humuslu toprakları sever.
- Oda sıcaklığında dinlendirilmiş ve kireçsiz su ile sulanmalıdır. Hafta da 1 gün sulamak yeterli olacaktır. İhtiyaca göre sulama yapılabilir.
- Bitki havadar ve nemli ortamları sever.
- Antoryum Soğuk havaları sevmez. Sıcaklığın sıfırın altına düşmesi durumunda yaşayamaz ve ölürler.
- Saksı ve Toprak değişiminde ilkbahar ayları uygundur.


Şeflera (Schefflera) Bakımı


- Direk olarak güneş ışığına ihtiyaç duyamayan Şeflera bitkisinin alternatif ışık kaynakları beslenebilmesi için yeterlidir.
- Her mevsim de çiçek kendisini muhafaza eder ancak oda sıcaklığı yedi derecenin altına inmemesi şartıyla.
- Sulama aralığı önemlidir. Oda sıcaklığına göre Şeflara bitkisinin sulanması gerekmektedir.  
- İhtiyaç duydukça iki yılda bir saksı değişimi yapılmalıdır. İlkbaharın başları saksı değişimi için uygundur.
- Çiçeğin gelişimi ve havanın ısınması ile birlikte budama işlemi yapılabilir.

Teraryum Bakımı


- Teraryum bakımında en önemli husus sulamadır. Sulama işlemi damla ve şırınga ile yapılır ve sulama aralığı bitkinin türüne göre değişim gösterebilir. Toprak nemini kaybetmeye yakın sulama yapılır.
- Isıtıcı ve klimalara uzak bir yerde kulanılmalıdır.
- Güneş ışığına maruz kalmamaladır.
- Kesinlikle gübre kullanılmamaldır.
- Teraryum nemleme eksik edilmemelidir.

 


Vazo Çiçekleri Bakımı


Saksılı bitkilerimizin haricinde mis kokusu ile bizi mest eden lilyumları, papatyaları, gülleri kısacası vazodaki çiçekleri uzun süre nasıl muhafaza etmeliyiz.

Vazodaki çiçekler çoğu zaman bir hafta muhafaza eder ve daha sonra atarız. Vazodaki çiçekleri  bir aya kadar muhafaza edebiliriz. İlk önce yapmamız gereken çiçeğin bağlı olduğu ipi veya lastiği kesmek. 
Daha sonra temiz bir vazo içerisine yerleştirdikten sonra sırasıyla aşağıdaki işlemleri yapalım;
#1- Çiçeğin vazo içerisinde kalan saplarındaki yaprakları temizleyin, eğer çiçek gül ise dikenleri de temizlemeyim.
#2- Çiçeklerin saplarının ucundan 3-4 cm eğimli kesin.
#3- Vazo içerisindeki yer alan suyu her gün taze su ile değiştirin.
#4-  Vazonuzu aydınlık fakat direkt olarak güneş ve güneş ışıyla temas etmeyecek bir yere yerleştirin.

Çiçek bakmak itina isteyen bir iştir. Eğer doğru bakılmaz, doğru yerlerde muhafaza edilmez ve gerektiği zaman sulanmazlar ise küserler ve Çiçek açmazlar. Yapraklarını dökerler ve ölürler.  Ne kadar iyi ve doğru bakarsak bulundukları yerlerine o kadar alışır.

Çiçek bakımında başarıyı getirecek önemli püf noktalar vardır. Bunlardan en önemlisi ise çiçeğin toprağıdır. Her çiçeğin toprağı farklıdır. Sulama da diğer bir önemli noktadır. Bazı çiçekler yapraklarına suyun gelmesinden hoşlanmazken, bazıları için oldukça faydalıdır.

Çiçeklerin bakıldığı yerler bitki üzerdindeki gelişimi olumlu veya olumsuz etkiler. Birçok bitki cereyandan hoşlanmaz ve kapı aralıklarına konulduğu zaman yaprakları zarar görebilir.
 

Bitkilerinizin uygun zamanlarda saksı ve toprak değişiminin yapılması ve gübrelenmesi gerekir. 
 

www.zumrutcicekevi.com

ÖNERİLEN ÜRÜNLER